Hillelhuis Delft

Centrum Delft

In hartje Delft, aan de gracht tegenover de sjoel, ligt het Joodse studentenhuis met de bijbehorende unieke koshere mensa. Het Hillelhuis fungeert daar al ruim vijftig jaar voor Joodse studenten uit Delft en omgeving als onmisbaar centrum van Joods leven. Joodse studenten uit het hele land en daarbuiten die in Delft en omgeving komen studeren vinden een thuis in het studentenhuis. Er wonen zeven studenten op een plezierige manier samen. Op pesach samen seideren, met soekot de soeka optuigen en versieren, in de zomer in de tuin barbecuen, samen leren en op chanoeka de kaarsjes aansteken. De vele oud-bewoners, inmiddels net afgestudeerd, aan het werk of alweer met pensioen, kijken met heel veel plezier terug op hun tijd als bewoner.

Unieke koshere mensa

Op de mensa komen vele studenten en bezoekers uit de omgeving af voor een gezellige en heerlijk diner. Er is op maandag- tot en met donderdagavond mensa. Soms stappen er ook toeristen binnen om een koshere maaltijd te nuttigen. Daarnaast biedt de begane grond ruimte voor diverse activiteiten. Samen eten met dertig studenten en daarna bowlen of borrelen bijvoorbeeld. In grote getale wordt van deze ruimte gebruik gemaakt.

Studentenvereniging

Sinds 1984 is het Hillelhuis het thuishonk van de Delftse afdeling van de Joodse studentenvereniging Ijar. Deze vereniging met ongeveer 300 leden is voor haar bestaan in Delft en omgeving in grote mate afhankelijk van de aanwezigheid van het Hillelhuis. Tevens woont een deel van van de commissie in het Hillelhuis waardoor een samenwerking voor beide partijen als vanzelfsprekend is.

Schrijf je nu in!

Mocht je je willen aanmelden voor de kandidatenlijst voor het huis in Delft, een keer willen aanschuiven in de mensa of andere vragen hebben, laat dat dan via onderstaande link weten.